• Študentská firma A NA NÁS

          • Na našej škole sme mali v tomto školskom roku založenú študentskú firmu v rámci Junior Achievement Slovensko n.o. Určite ste si všimli podnikateľské aktivity , ktoré študenti odboru Podnikanie propagovali rôznymi spôsobmi, či už osobne alebo cielenou reklamou. Učitelia a aj študenti sa mohli stať po zakúpení akcie firmy spolumajiteľmi a čakali zhodnotenie svojich vkladov. Prebehli aj valné zhromaždenia akcionárov, kde sa dozvedeli o podnikateľskom pláne študentskej firmy, ale aj o výsledkoch hospodárenia na likvidačnom zhromaždení. Uskutočnil sa Vianočný koncert, Vianočné trhy v spolupráci so študentskou radou, Deň palaciniek , Deň hot-dogov, Deň pizze, Deň toastov atď. Predávali sme vence na Pamiatku zosnulých, adventné vence a iné výrobky žiakov. Žiaci si vyskúšali podnikanie v praxi, zistili, v akej oblasti majú svoje silné stránky a čo by chceli v budúcnosti robiť. Bola to vynikajúca praktická  skúsenosť.

          • Olympijský deň 2024

          • Olympijský deň 2024 - Spojená škola Martin

            Športovo – vedomostná súťaž žiakov Spojenej školy ku príležitosti letných olympijských hier v PARÍŽ 2024.

            Na našej škole sa uskutočnila súťaž žiakov v 5 členných družstvách, v ktorej si porovnali sily a vedomosti v rôznych disciplínach v areáli školy. Súťažiaci predviedli veľkú snahu, dobré výkony a užili si zábavu. Prajeme im veľa pekných zážitkov cez letné prázdniny.


          • Najstarší literárny festival na pôde Spojenej školy

          • Prepustiť, zastreliť nemožno! Prepustiť nemožno, zastreliť!

            Viete, aký je rozdiel medzi týmito vetami? Viete, podľa akého vzoru sa skloňuje slovo euro? Naši žiaci sa o tom dozvedeli 5. júna 2024, kedy sa v škole uskutočnilo podujatie, a to najstarší literárny festival na Slovensku – Slovesná jar. Stretnutie otvoril doc. PaedDr. Július Lomenčík, PhD., ktorý nám povedal o zmysle jazykovej komunikácie a tvorbe textu.

            Literárno-hudobné podujatie v podobe striedania umeleckého slova (básne, aforizmy) a hudby bolo spojeného aj s besedou s cieľom priniesť mladému publiku kultúrne a kultivované slovo pri praktickej tvorbe jazykového prejavu a zmysluplnosti zhudobneného slova.

            Študentov a študentky čakalo v rámci programu netradičné stretnutie nielen so slovom a jeho miestom v jazykovom a hudobnom prejave, ale aj so sebou samým. Besedu viedol aj literárny autor, redaktor Rádia Regina Stred a hovorca literárnej Generácie Nula Marcel Páleš a spevák Roman Buhovecký. Zážitkom pre žiakov bol aj živý vstup do Rádia Regina a interview s nádejnou autorkou Nikolou Hrdličkovou, ktorú sa im spomedzi študentov podarilo nájsť.

            V programe sa vystriedali rôzne literárne žánre, zazneli aj piesne, no v popredí bola predovšetkým diskusia o ceste mladého človeka uprostred „trápneho“ sveta. Zaznela aj rovnomenná pieseň, ktorá vznikla špeciálne k programu Netrápte nás trápnosťami.